söndag 29 december 2013

Toast med asiatisk räksallad

Hej på er! Hoppas ni mår bra och laddar för nyårsafton och 2014. Här blev det lika fullt sjukstuga som jag befarade....hostar och kraxar gör jag hela tiden och rösten försvinner allt mer (som vanligt...). Försöker kurera med honungsvatten och slemlösande mollipect och det går väl si sådär, slemmet sitter som sten och jag blir mest illamående. Lite feber har jag också så våra nyårsplaner ser inte allt för ljusa ut. Men man får försöka göra det bästa av situationen i alla fall och lite god mat lär det bli!

Tänkte tipsa om en god och fräsch förrätt som jag gjorde till min födelsedag. Salladen kan även serveras i fina cocktailglas med brödsticks till. För fler förrättstips till nyår: kika in under fliken Förrätter!

Toast med asiatisk räksallad  4 port

4 skivor franskbröd
500 g räkor med skal
2 avokado
1 mango
1 liten röd lök
½-1 röd chili
1 lime
olivolja
salt, peppar
färsk koriander
ruccolasallad

Skala räkorna och blanda med tärnad avokado och mango, hackad lök och chili (urkärnad). Pressa ner saft från lime och häll på lite olivolja. Smaka av med salt och peppar och hacka ner koriander efter egen smak. Låt gärna röran stå kallt en liten stund innan servering. Rosta eller smörstek brödskivorna och skär bort kanterna. Placera dom fat och lägg på lite ruccola och toppa med räksalladen.

Om man inte gillar koriander kan man ta bladpersilja i stället!


2 kommentarer:

  1. En riktig fräsch och god förrätt. Friska smaker med mangon och lime!! Detta sparar jag!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det! Riktigt gott och fräscht.

      Radera