lördag 8 mars 2014

Het köttfärspaj

Lördag och solen skiner idag! Vi hade planerat en härlig utflyktsdag på isen med solning, pimpling och lite grillning....men.....Det typ stormar ute så vi ställde in det. Att sitta ute på isen när det blåser såhär är INTE skönt. Vi tog istället bilen ut till Mio möbler och köpte en ny läslampa som vi ska ha när vi får soffan som vi beställt.

Final i mello ikväll och lite god mat ska fixas. Har redan förberett och ska laga Denna kycklingrätt som har blivit riktigt populär här på bloggen! Men nu till ett annat mattips, nämligen en riktigt god köttfärspaj. Vill man inte ha den så stark tar man "vanlig" ajvar och utesluter cayenne. Men den blev riktigt god med lite sting i!


Het köttfärspaj  4 port


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
lite vatten

Hacka snabbt ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills det går ihop till en deg. Tryck ut i en form och kyl i ca 30 min. Nagga och förgrädda i 225 grader i ca 10 min.

Fyllning:
300 g köttfärs
1 gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater 400 g 
1 dl ajvar relish het
salt, peppar, cayennepeppar
2 ägg
1½ dl lättmjölk
2 tomater
1 dl riven ost 

Stek färsen och hackad lök. Tillsätt svampen utan vätska och stek en stund till. Häll på tomater och ajvar och låt det få koka ihop lite. Smaka av med salt, peppar och lite cayenne. Häll över i pajskalet och vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Skiva tomaterna och lägg ovanpå och strö över osten. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Låt den sedan stå en stund innan servering så att den "sätter sig" lite. Servera med en god sallad.



2 kommentarer:

  1. Älskar paj! Låter gott med en lite kryddigare köttfärspaj.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, paj är ju alltid gott! Här kan man ju göra den precis så kryddig som man vill och känner för:)

      Radera