måndag 22 december 2014

3 sorters ischoklad

Ischoklad är nog bland det enklaste god man gör och blir riktigt goda med olika smaksättningar. Här har jag gjort 3 sorter, men använd fantasin och smaker som ni gillar!


Ischoklad (grundrecept)

100 g kokosfett
200 g choklad

Smält kokosfettet i en kastrull och rör ner hackad choklad + ev smaksättning. Häll upp i en kanna och fyll ischokladformar. Låt stelna i kyl.

Med pepparkakskrydda

200 g mjölkchoklad + 1-2 tsk pepparkakskrydda

Med smak av chili och salt

200 g mörk choklad med chili
flingsalt till garnering

Häll upp smeten i formarna och låt dom stelna lite innan du toppar dom med lite flingsalt.

Med mintkrokant

150 g marabou mjölkchoklad med mint
50 g vit choklad

Ta undan lite smält kokosfett och blanda med den vita chokladen. Blanda mintchokladen i resten. Häll upp mintchoklad till lite drygt halva formen. Använd en tesked och häll på lite vit choklad. Dra med en tandpetare till ett fint mönster.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar