onsdag 4 november 2015

Citronmarinerad kyckling med pasta

Hej! Idag har vi återigen hantverkare hemma och denna gång är det garageporten som ska bytas. Det var verkligen välbehövligt med både ny ytterdörr och garageport så det blir verkligen jättebra. 

Idag blir middagstipset en smarrig pasta med kyckling som får lite härlig syrlig smak av citron. En snabbvariant av denna rätt får man om man hoppar över marineringen helt och bara steker strimlor av kyckling och istället smakar upp såsen med mer citron, gärna finrivet citronskal. Men annars går ju rätten snabbt om man marinerar kycklingen dagen innan.


Citronmarinerad kyckling med pasta  4 port

1 citron
375 g kycklingfilé
1 dl olja
salt, peppar
150 g färska champinjoner
2 tsk flytande margarin
2 dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde (4%)
2 msk hackad persilja
300 g okokt pasta gärna fullkorn

Lägg kycklingfiléerna i en skål. Häll över oljan, saft av ½ citron och salt och peppar. Låt det marineras några timmar eller till dagen efter. Ta upp kycklingen och torka av den. Skär upp i strimlor och stek i margarinet. Skär svampen i mindre bitar och låt det få brynas några minuter. Häll på buljongen och låt det småputtra tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt grädde, saft av½ citron och persilja. Låt allt bli varmt och servera med kokt pasta och grönsaker.

Källa: Viktväktarna 10 pp/portInga kommentarer:

Skicka en kommentar