fredag 27 maj 2011

Fredag!!!!!

Äntligen fredag och en ledig helg väntar! Vi inledde med en god middag och sen väntar "romtårta" eller "romsallad" som vi kallar det, fast det är varken sallad eller tårta....Hursomhelst fick Lars för sig att överraska mig med att göra det som fredagsmys. Inte mig emot, det är ju supergott och receptet kommer sen. Här är i alla fall dagens middag:
Marinerad kyckling i pitabröd 4port
4 kycklingfiléer (frysta)
3 msk thai sweetchilisås
2 msk mango chutney
1 msk soja
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Blanda allt till marinaden. Lägg ett bakplåtspapper i en form och ös marinaden över kycklingen. Sätt in i kall ugn och vrid på 200 grader. Låt stå inne ca 45 min eller tills köttet är genomstekt.
Kycklingen tinar och marineras samtidigt som den tillagas!
Ös kycklingen med marinaden några gånger under tillagningen. Skär ett snitt för att kolla när kycklingen är klar.
Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i formen med marinaden.
Vitlökssås
2 dl turkisk yoghurt
3 msk thai sweetchilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar

Bland ihop allt och fyll pitabröd med sallad, tomater, sås och kyckling. 
Smaklig måltid! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar