måndag 23 maj 2011

Middagspaj och krispig vårsallad

Dagen middag blev en god skinkpaj med grönsaker och en fräsch krispig vårsallad!
 Skinkpaj 4 port
Deg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
ca 2 msk vatten
Blanda allt i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut i formen, nagga och förgrädda i 225 grader ca 5 min.

Fyllning:
250 g rökt skinka i tärningar
200 g broccolibuketter
1 ask cocktailtomater
riven ost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½-1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad persilja
Fyll pajskalet med skinkan och grönsakerna. Strö över ost och vispa sen ihop ägg, grädde och kryddor. Häll detta över pajen och grädda i 225 grader ca 30 min. Pajen ska få fin färg och äggstanningen ska ha stannat.
Krispig vårsallad 4 port 
1 knippe rädisor
3 stjälkar selleri
1½ dl gräddfil
2 msk keso
1 msk hackad gräslök
1 msk pressad citron
1 tsk socker
salt, peppar
Skölj och skiva rädisor och selleri. Blanda ihop med resten och ställ kallt en stund innan servering.
 Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar