söndag 26 juni 2011

Midsommardrink med tilltugg

Här kommer recepten på den drink vi hade som välkomstdrink på midsommarafton och de goda lite salta tilltugg som serverades till.
Midsommardrink ca 6 glas

1 dl koncentrerad flädersaft
1 flaska vitt vin
5 dl fruktsoda
1 skivad lime
frysta jordgubbar
is

Blanda saft, vin och fruktsoda i en tillbringare. Fyll glas med is, frysta jordgubbar och en limeskiva. Häll på drickan och servera.
Smördegsrullar med ansjovis

1 färdigkavlad smördegsrulle
100 g philadelphiaost
½ burk finhackad ansjovis utan spad
½ dl riven vb-ost
1 msk finhackad gräslök
Blanda ihop alla ingredienserna och bre ut på  smördegen. Rulla ihop från kortsidan och skär i ca 1½ cm breda skivor. Lägg över på bakpappersklädd plåt och pensla med äggula. Grädda i 200 grader i ca 10-15 min. Servera varma eller ljumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar