torsdag 2 juni 2011

Kristihimmelfärds-dag

Jag har långledigt denna helg, torsdag-söndag! Rena rama lyxen!
Idag vi stökat på gården, planterat och sått lite och rensat ogräs bland annat. Det har i alla fall varit en härlig dag att vara ut, både sol och värme.......hoppas det håller i sig heeeela helgen.
Idag blev det grillat till middag: Glaserad kycklingfilé, kryddkorvar och majs. Till det couscous-wok och 2st såser. Här kommer både recept och bilder. 
Glaserad kycklingfilé 2 port
2 kycklingfiléer
olivolja
salt,peppar

Glaze:
4 msk tropical chilisås mango ananas
2 msk flytande honung
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta-pressad
ca 1 tsk chiliexplosion-krydda 

Tina kycklingen och gnid in den med olja. Salta och peppra sparsamt. Blanda ihop allt till glazen och pensla med den på kycklingen under grillning tills kycklingen är klar. 
Blir mycket god smak!

Couscous-wok 4 port

2 dl pärl couscous
1 påse wokgrönsaker
2 msk tropical chilisås
chiliexplosion-krydda

Koka couscousen enligt anvisningar. Stek grönsakerna och blanda ner couscous. Ringla över lite tropical chilisås och krydda med lite chilikrydda. Ett lite annorlund tillbehör till grillat, men passar mycket bra till kyckling. 
 Heeet tomatsalsa 4 port

3-4  finhackade tomater
½ finhackad rödlök
2 msk sweetchilisås
½ pressad vitlöksklyfta
tabasco
chiliexplosionkrydda
salt, vitpeppar

Rör ihop tomater, lök, chilisås och vitlök. Tillsätt några stänk tabasco och chilikrydda. Smaka av med lite salt och peppar. Syrkan på denna regleras lätt med mängden tabasco. Men den är riktigt god när den är riktigt het!
Guacamole 4 port

2-3 mogna avocado i tärningar
1 finhackad tomat
1-2 msk turkisk yoghurt
½ vitlöksklyfta
citronsaft
tabasco
chiliexplosionkrydda
salt, vitpeppar
 
Blanda ihop avocado och tomat. Tillsätt lite yoghurt, pressad vitlök och lite pressad citron. Smaka av med tabasco, ej för mycket denna ska inte vara stark i smaken utan bara ha lie sting. Tillsätt även lite salt, peppar och chilikrydda.

Som man kanske märker här älskar jag SantaMarias chiliexplosionkrydda. Den är inte så stark som man kanske tror om man utgår från etiketten, utan ger en mycket god smak med lite sting i. Kyrddan är i en ny typ av burk som fungerar som en kryddkvarn. Lite dyrare, men  sååååå god till typ allt!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar