söndag 25 september 2011

Chokladrutor med kokostosca

Det här riktiga godiskakor! Supersöta och ganska mastiga, men också supergoda. Mjuk-sega i konsistensen och med bountyliknande tosca på toppen...mums.  Bakade dessa när Lars skulle bjuda på fika på jobbet eftersom han fyllt år....uppskattades väl av "gubbarna".
 Chokladrutor med kokostosca

175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl

Tosca:
75 g smör
1½ dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokos

Rör smör och socker vitt och poröst till kakan. Rör ner kakao, salt och sirap. Rör sedan ner 1 ägg i taget. Vänd sist ner mjölet. Bre ut smeten i en bakpappers-klädd mindre långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig. Ta ut och låt den svalna. Gör toscan: Smält ihop smör, sirap, grädde och socker. Låt det koka ihop 5 min. Rör ner kokos och låt det koka upp på nytt. Bre ut smeten på kakan och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Toscan ska bli lite ljusbrun i färgen. Låt den kallna och skär sedan upp i bitar. Skär de inte för stora, blir lätt mastiga då.
  Vill man göra i en stor långpanna dubblar man bara receptet. Passar perfekt att frysa in.

4 kommentarer:

  1. Låter gott det här. Provar glatt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det! De är supersmarriga =)

      Radera
    2. Gunnar (Inte så anonym längre)4 maj 2012 kl. 21:29

      Sådär, nu har jag provat. Galet smaskiga. Fick iof viss lutning i långpannan och för lite kokos i smeten.. så den rann åt ena sidan :P Anar att man inte orkar så många :)

      Radera
    3. Hej Gunnar! Roligt att du gillade kakorna! Ja visst är de riktigt smaskiga och som du säger, man äter inte så många (på en gång iaf).
      De är nästan ännu godare att äta halvfrysta! :)
      Vilken osis med formen, hoppas på bättre lycka nästa gång!

      Radera