torsdag 8 november 2012

Kokt torsk i dillsås

Hej på er! Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni...! Recept på det kommer inom kort för nu tänkte jag nämligen tipsa om en enkel och god fiskrätt. Fisk är som godast när man inte krånglar till det så mycket tycker jag, utan använder enkla klassiska smaker. Lite räkor piffar till det hela, men det kan man ju såklart utesluta.

Kokt torsk i dillsås  3-4 port

1 pkt torsk 400g
 1 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ fiskbuljongtärning
ev salt och vitpeppar
hackad dill
skalade räkor

Skär torsken i ganska stora bitar. Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölk och smula ner buljongen och låt det koka upp under omrörning. Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Rör därefter ner dill och räkor efter eget tycke och smak. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Har ni förresten testat dessa? Små broccolibuketter som man ångkokar i micron. Riktigt goda och krispiga är dom, mycket bättre än vanliga frysta. De här hittar ni också i frysdiken. En stor påse innehåller 4 mindre påsar som man lägger direkt i micron och kör i 3 min, sen är det klart! En påse räcker till 2-3 port.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar