lördag 3 november 2012

Räkröra till bakad potatis

Igår blev det bakad potatis med en smarrig räkröra till middag. En riktigt bra och god fredagsmys-middag! Röran räcker till ca 4 medelstora bakpotatisar. Men gör gärna lite extra än vad som går åt så har ni till frukost eller brunch dagen efter. För röran blir nämligen minst lika god (eller godare) att lägga på en rostad fralla dagen efter. Helglyx när det är som bäst!

Räkröra till bakad potatis  ca 4 port

500 g räkor med skal
4 ägg
1 liten rödlök
1 äpple gärna syrligt
1 burk stenbitsrom
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk ketchup
ca 2 msk finhackad dill
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad persilja
ca 1 tsk citronpeppar
en gnutta cayennepeppar

Skala räkorna och hårdkoka äggen. Blanda ut majonnäsen med creme fraiche i en bunke. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda ner det tillsammans med ketchup, rom och kryddor. Skala och tärna äggen och vänd försiktigt ner de och räkorna. Låt röran stå i kyl en stund innan servering. 

Baka potatisen i 225 grader i ca 40-60 min. Stick hål i den först! Skär ett kryss mitt i och tryck till lite. Lägg ner en klick smör och sen röran. Servera med sallad och örtbröd eller vitlöksbröd.

Örtbröd gör man enkelt genom att smöra frallor och strö på tex grekisk salladskrydda och rosta i ugnen tills de blir lite frasiga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar