söndag 4 november 2012

Köttfärsbiffar i rosépepparsås

Sköna söndag, eller vad säger ni? Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning. Mycket trevligt! Fastän jag var chaufför så känner man sig lite halvsliten såhär dagen efter. Kan det kanske vara åldern?! Ja,ja hursomhelst har dagen gått på halvfart med en skön promenad i vackert höstväder och fikafrämmande och nu snart middagslagning. Först tänkte jag bara kika förbi här och tipsa om en god rätt vi åt för ett tag sedan. Rätten gör sig lika bra en söndag som denna eller mitt i veckan.

Köttfärsbiffar i rosépepparsås  4 port

500 g köttfärs
2 msk ströbröd
½-1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
1 msk kalvfond
ca ½ tsk salt
ca 1 krm peppar
1 tsk finkrossad rosépeppar
1 tsk torkad persilja

Sås:
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl vatten eller mjölk
 1 msk kalvfond
2 tsk soja
1 msk krovkrossad rosépeppar
salt,peppar

Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det svälla. Börja med den mindre mängden och öka eftersom. Finriv löken och tillsätt tillsammans med resten och blanda noga till en smidig färs. Forma till biffar och stek i smör i omgångar. Lägg över biffarna på ett fat och blanda allt till såsen i stekpannan. Låt det koka upp och smaka av. Lägg ner biffarna och låt det sjuda ihop en stund. Servera med potatis, kokt, pressad eller klyftpotatis och grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar