lördag 2 november 2013

Kycklinggratäng med mango chutney

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Visst känns det heeelt otroligt att det redan är November?! Snart är det jul....typ. Jag tycker det är så himla trist ute nu, bara mörkt, grått och ruggigt så jag längtar efter snön som lyser upp. 

Denna kycklinggratäng gjorde jag för nån vecka sen och blev riktigt gott! Detta är perfekt bjudmat som man kan förbereda i god tid och bara stoppa in i ugnen just innan gästerna kommer. Nötterna kan givetvis uteslutas. 

Kycklinggratäng med mango chutney  4 port

3 stora kycklingfiléer
smör
1 tsk curry
salt, peppar
1 röd paprika
½ purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney (gärna het)
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
riven ost
jordnötter

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör tillsammans med curry, salt och peppar. Stek så den får lite yta, men den behöver inte bli helt genomstekt. Lägg kycklingen i en form. Hacka och strimla paprika och purjo och fördela det över kycklingen. Blanda creme fraiche, grädde, mango chutney, sambal och kycklingfond. Häll över såsen och strö på riven ost och jordnötter. 

Gratinera i 200 grader i ca 30-35 min. Lägg ev över lite folie mot slutet. 

Servera med ris och en sallad!







1 kommentar:

  1. Jag har också gjort en sån här gratäng, det är bara för gott!!

    SvaraRadera