fredag 7 mars 2014

Kycklinggratäng med grönpeppar

Hej! Gud så länge sen det var nu....men det är så roligt att vara tillbaka och se att ni fortsätter att kika in, lämnar kommentarer och dessutom blir fler och fler som hittar hit! Verkligen jätteroligt och ger mig massa ny energi att blogga vidare :)

Har en hel del recept som kommer att dyka upp här men idag börjar vi med en supersmarrig kycklinggratäng som man faktiskt kan förbereda redan dagen innan och bara stoppa in i ugnen när magarna börjar kurra. Perfekt nu när solen börjar kika fram och man spenderar dagarna ute.

Kycklinggratäng med grönpeppar  4-6 port

1 grillad kyckling
4 tsk flytande margarin
2 msk senap
2 msk soja
1-2 msk krossad grönpeppar
2 dl lättmjölk
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche (8%)
maizenaredning

Rensa kycklingen från skinn och ben och dela köttet i mindre bitar. Lägg köttet i en ugnsform. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt resten utom redningen och låt såsen få koka ihop i ca 5 min. Red av lite så såsen inte är för tunn. Häll den sedan över kycklingen. Täck med folie och låt den sedan få stå och dra till sig i några timmar, eller över natten. Tillaga sedan i ugn i 200 grader i ca 20 min. Servera med kokt ris och en grönsallad!

Om man har bråttom kan man hoppa över momentet där kycklingen ska stå och dra och stoppa in den i ugnen direkt. Öka då ev på kryddningen lite.


Källa:Viktväktarna 4,5 points/portion om man delar den på 6.

2 kommentarer:

  1. Låter otroligt gott:)

    Den här månaden är du med i månadens länkkärlek jag har på min blogg.

    Ha det fint:)
    / Ann-Sofi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, riktigt gott är det! Tusen tack för din länkkärlek:) Kram!

      Radera