onsdag 14 maj 2014

Daimsnittar

Alltså detta är bland dom godaste kakor jag nånsin ätit...farligt goda. Dom är med andra ord helt omöjliga att motstå där i kylen. Receptet kommer från Jenny på Jennys matblogg. Ni måste bara testa!

Daimsnittar

220 g mjukt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g marabou mjölkchoklad med daim

Rör ihop smör och socker så det blir lite vitt och fluffigt. Rör ner sirapen. Blanda de torra och rör ner. Blanda till en deg. Ta upp degen på ett bakbord och arbeta i chokladen som hackats grovt.  Dela degen i 3 bitar och rulla ut till längder. Placera på en bakpappersklädd plåt och platta till dom lite. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8-11 min. Skär dom diagonalt till snittar medan dom fortfarande är lite varma. Låt dom gärna kallna helt på ett galler.

Kakorna är helt galet goda medan dom fortfarande är lite ljumna, då är dom härligt sega och lite kladdiga av chokladen. När dom kallnat helt efter några timmar i kylen blir dom mer knäckiga. Kakorna går också bra att frysa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar