söndag 3 oktober 2021

Vispat smör med citron och örter

Alltså kryddsmör är ju aldrig fel och denna variant är ännu ett snäpp vassare vill jag lova! När man vispar smöret riktigt fluffigt blir det som en underbar sås i detta fall till grillad laxfilé och grönsaker. Passar utmärkt även till kyckling, grillad sparris, ugnsrostad spetskål mm. 
VISPAT SMÖR MED CITRON OCH ÖRTER 

300 g rumstempererat smör 
Flingsalt 
1 ekologisk citron 
Hackade örtkryddor: dill, persilja och gräslök 

Lägg smöret i en bunke. Riv ner citronskal och pressa ner saften. Vispa länge med elvisp så det blir riktigt fluffigt. Det ska vispas längre än man tror, ju längre desto bättre! Smaksätt sedan med örtkryddor och flingsalt.  Smöret håller sig bra i rumstemperatur några timmar om man vill förbereda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar