måndag 12 september 2011

Ugnsstekt lax med fetaost

Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Det känns ju dessutom lyxigare än ett torskblock från frysen! Den här gången gjorde jag en fetaoströra och bredde på och tillagade i ugnen. Mycket gott blev det!
 Lax med fetaost  4 port

1 bit laxfilé hel eller portionsbitar 
1 burk creme fraiche
1 pkt fetaost
salt, citronpeppar, dill
1 ask körsbärstomater

Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och citronpeppar. Smula fetaosten och blanda med creme fraichen. Krydda med lite citronpeppar och dill. Bre röran över laxen. Dela tomaterna och fördela de över laxen. Tillaga i 200 grader i ca 20 min, eller tills fisken är genomstekt. Servera med potatis och grönsaker. 

4 kommentarer:

  1. Tja. Jag är en kille från örebro som bor själv med två barn.
    Jag vill Tacka dig för dina matt tips. Jag lagade igår laxen med fetaost och den var otroligt gott.
    Ha det bra.

    SvaraRadera
  2. Va kul att du hittat hit till min blogg. Så roligt att du gillade laxen, jag antar att även barnen gillade den. Hoppas du hittar mer inspiration här...Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Supergott recept, detta kommer vi att göra fler ggr, verkligen en enkel rätt att göra, och otroligt fräscht och gott. Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera