torsdag 1 mars 2012

Enkel köttgryta

Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde. Det blev nämligen en jättegod gryta med lite sting i som jag gjorde på en fin bit bogfläsk. Det går såklart lika bra att göra på annat fläskkött som t.ex skinkstek, karrè eller kotlett. Passar lika bra mitt i veckan som till helgen!
 Enkel köttgryta  4 port

ca 1½ kg bogfläsk el ca1 kg renskuret kött
1 gul lök
smör
salt, peppar
2 msk kalvfond
2 msk soja
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
maizena redning

Renskär köttet från fläsk och skär det i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar med lite salt och peppar. Lägg över i en gryta. Hacka löken och byn den och lägg över i grytan. Tillsätt fond, soja och vatten. Låt köttet småkoka tills det blir mört ca 1½ timme under lock. Tillsätt grädde och smaka av med sambal. Red av med lite maizena. Servera med potatis, hemmagjort mos eller ris och sallad.

 

11 kommentarer:

  1. detta skall jag testa =) Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du gillade grytan om du lagat den! Gjorde den idag igen till middag. Den är verkligen jättegod, en riktig favvorätt här hemma =)

      Radera
  2. Detta skall jag laga idag , låter mycket smarrigt ! =)

    SvaraRadera
  3. Detta får bli vår middag ikväll :)

    SvaraRadera
  4. Lagar detta as we speak, kommer bli intressant!

    SvaraRadera
  5. jag lagade den .Den blev perfekt

    SvaraRadera
  6. Skall man plocka ur köttet när man reder såsen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det behöver man inte. Jag använder maizena redning som man bara stör över grytan och blandar försiktigt ner.

      Radera