tisdag 27 mars 2012

Lax i ugn med västerbottensost

I söndags var det ju våffeldagen. Men här blev det minsann inga våfflor alls. Jag var helt enkelt inte sugen på det, så istället blev det lax. Det här är verkligen ett riktigt hett tips på riktigt god lax så missa nu inte detta! Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst!
 Lax med västerbottensost  ca 5 port

1 hel laxsida ca 1 kg
salt, citronpeppar
1 burk creme fraiche (lätt går bra)
1 påse riven västerbottensost

Placera laxen i en smord form. Använd en form som ej är så stor. Laxen ska ligga ganska trångt i formen. Salta och peppra lätt. 

Blanda creme fraiche och ost till en röra och bre ut det på laxen. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 15-20 min. Kolla att fisken är genomstekt. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker.
Pommes duchesse 4port

Hemmagjort potatismos för 4
1 ägg 
(torkad persilja)

Tillsätt ägget i moset och ev torkad persilja, blanda noga och spritsa sedan ut moset på en bakpappersklädd plåt. Gratinera i 250 grader tills de fått fin färg.
Otroligt gott!!! En perfekt bjudrätt som man snabbt svänger ihop. Och ärligt talat, det går inte misslyckas med denna fantastisk ost!

1 kommentar:

  1. Den här laxen var jätte god.
    PS. Mata inte Lars så mycket.
    Mvh. Team Fuming

    SvaraRadera