söndag 25 mars 2012

Kyckling i ugn

Här kommer receptet på gårdagens middag. Det blev supergott! Så detta tycker jag verkligen att ni ska testa. Så enkelt också, kycklingfilèer som tillagas i god sås i ugnen och blir både möra och saftiga. Gott gott....Receptet hittade jag på Jennys Matblogg. Kika gärna in, där finns så mycket gott och inspirerande. 
Kyckling i ugn  4-5 port

3-5 kycklingfilèer beroende på storlek
salt,peppar
2 dl vatten
2 dl grädde
2½ dl creme fraiche
1½ msk kycklingfond
1-2 msk kinesisk soja 

maizenaredning
(svartvinbärsgelè)

Lägg filèerna i en smord form. Salta och peppra. Vispa ihop allt till såsen utom maizena och gelè. Häll såsen över kycklingen och tillaga i 180 grader tills kycklingen är genomstekt. Tiden varierar helt beroende på tjocklek så här får man prova sig fram. När kycklingen är klar tar man upp den ur formen och silar såsen i en kastrull. Koka upp och red med maizena och tillsätt ev gelè. Skiva kycklingen och servera den goda såsen till. Klyftpotatis eller ris passar bra till och en sallad.
 Supergott! Såsen blir helt underbar så testa nu detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar