torsdag 8 mars 2012

Pastagratäng

Gjorde en god pastagratäng häromdagen som jag tänkte tipsa om. Den innehåller kassler och grönsaker och är väldigt lättlagad. Receptet kommer ursprungligen från viktväktarna, så den är lite mer kalorisnål. Lite justeringar har jag ändå gjort. Servera med sallad.
Pastagratäng  ca 6 port

500 g kassler
400 g bandpasta
2 paprikor valfri färg
2 dl frysta ärtor
smör
2 msk vetemjöl
1-2 msk tomatpurè
2 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 dl riven ost
peppar
(salt)
torkad örtkrydda (oregano/basilika/dragon)

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Skär kassler och paprika i tärningar. Stek det lätt i lite smör. Strö över mjöl, rör om och tillsätt tomatpurè, grädde och mjölk. Låt det koka ihop lite och smaka av med peppar ev salt och valfri örtkrydda. Rör ner ost och blanda ihop med pastan. Häll över i en ugnsform och strö ev över lite mer ost. Gratinera i 225 grader i ca 15-20 min.
 

1 kommentar:

  1. Provade att göra denna pastagratäng idag. Det var jättegott!

    SvaraRadera