måndag 5 mars 2012

Laxpytt med romsås

Måndag och ny vecka. Hoppas ni alla har haft en riktigt bra helg. Vädret har ju varit fantastiskt. Nu börjar vårvintern på allvar, den bästa tiden på året!!! Här kommer ett tips på en god och fräsch rätt med lax. Otroligt snabblagat om man har färdigkokt potatis sen tidigare. Passar perfekt när man vill spendera dagarna ute. 
Laxpytt med romsås  4 port

500 g laxfilè
citonpeppar
8 kokta potatisar
300 g fryst tinad sparris
½ purjolök el 1 gul (hackad)
1 ask körsbärstomater
ruccolasallad
salt, peppar

Romsås:
2 dl creme fraiche el yoghurt
½-1 burk rom
hackad dill
citronpeppar
 
Börja med att röra ihop allt till såsen och ställ kallt. Skär laxen i kuber och stek med lite citronpeppar. Ta upp laxen och stek lök och sparris i bitar. Ta upp och stek potatisen i bitar med lite salt och peppar. Tillsätt sedan lax, lök och sparris. Blanda ihop allt försiktigt. Toppa med halverade tomater och ruccolasallad. Servera direkt med romsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar