onsdag 16 januari 2013

Kycklingfrikassé

God morgon på er denna onsdag! Hoppas allt är bra med er. Vi fortsätter här med ytterligare ett viktväktarrecept. En enkel kycklinggryta som passar riktigt bra som vardagsmat. I orginalreceptet ska kycklingen läggas ner rå i såsen och koka tills den är klar, men mitt tips är att först steka på den och sen göra såsen så blir det godare. Här provade jag att göra som receptet sa men som sagt mycket godare om man först steker kycklingen, eller kokar den i en separat kastrull och häller bort det kokvattnet innan kycklingen läggs ner i såsen. 


Kycklingfrikassé  4 port

500 g kycklingfilé
1 msk flytande margarin
1½ tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche (8%)
1 dl lättmjölk
2 paprikor 
salt, peppar
hackad persilja
1 dl riven ost (17%)

Strimla kycklingen och stek den i smöret så den får yta runtom. Strö över paprikapulver och mjöl. Rör om ordentligt och häll på vatten och smula ner buljongen. Tillsätt creme fraiche och mjölk och låt det koka upp. Strimla paprikorna och tillsätt. Låt grytan koka ihop en stund. Smaka av med salt och peppar och rör ner ost och persilja. Rör så osten smälter och servera direkt med kokt ris och sallad!

Källa: Viktväktarna 4,5 points/port




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar