lördag 19 januari 2013

After eight-pannacotta

I dag har det nästan varit plusgrader ute! Runt 0-strecket har det legat och solen har också varit framme. Verkligen superhärligt och det har nästen känts som vår i luften idag. 

Tänkte tipsa om en god och kalorisnål efterrätt som jag gjorde förra helgen. Man kan faktiskt äta riktigt gott och unna sig saker trots att man följer viktväktarna och denna dessert är ett bevis på det. Receptet knåpade jag ihop själv och om man inte håller så hårt på det här med kalorierna byter man ut mjölken mot grädde så blir den ännu krämigare och godare. Men denna fick klart godkänt!!!

After eight-pannacotta  2 port

2 dl mjölk 3%
1 msk strösocker
3 tsk kakao
3 plattor after eight
pepparmintsolja
1 tsk gelantinpulver
1 msk vatten

Garnering:
2 msk vispad grädde
kakao
1 platta after eight

Blanda gelantinpulver och vatten i kopp och låt det stå och svälla. Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Bryt after eight i mindre bitar och rör ner så de smälter. Smaksätt ev med några droppar pepparmintsolja om man vill förstärka mintsmaken. Rör ner gelantinet så det blandas ordentligt. Häll upp i 2 mindre glas och låt de stelna i kyl i minst 4-5 timmar. Garnera med 1 msk vispad grädde på varje, lite kakaopulver och ½ platta after eight.

Räknade ut att denna dessert gav 4 points/port inklusive garneringen.

2 kommentarer:

  1. Det ser riktigt läckert ut! Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man får försöka hitta på godsaker som är "tillåtna" fastän man följer vv och vill gå ner i vikt. Å tack och lov finns det ju alternativ;)

      Radera