måndag 28 januari 2013

Röd kasslergryta

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg och är taggade för en ny vecka! Startade dagen med lite träning hos sjukgymnasten och nu blir det strax lunch och sen iväg till Ica för att fylla upp kylen.

Tänkte tipsa om en mycket god och lättlagad kasslergryta som passar perfekt som vardagsmat.

Röd kasslergryta  4 port

1 stor gul lök
1 röd paprika
1 medelstor burk skivade champinjoner
300 g kassler (fettet bortskuret)
3 msk tomatpuré
2 tsk senap
1 tsk paprikapulver
ca ½ tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 fond du chef grönsak
2 dl creme fraiche 8%
cayennepeppar

Hacka lök och paprika och fräs i 1 tsk smör. Låt champinjonerna rinna av men spara spadet! Strimla kassler. Låt kassler och champinjoner fräsa med en stund och tillsätt sedan tomatpuré, senap, fond, kryddor och spadet från champinjonerna. Låt det koka ihop lite och rör ner creme fraiche och smaka av med cayenne och ev mer kryddor. Servera med ris, pasta eller potatis.

Obs! Vikten på kassler är alltså efter man skurit bort fettet.

Källa: Viktväktarna 4 points/port

4 kommentarer:

  1. Den här ser så smarrig ut så jag har bestämt mig att göra denna idag.
    "Vinklar" kanske i receptet men DU är den som ska hyllas.
    Jag behöver inte smaka först. Jag "ser" på receptet att det kan inte bli annat än gott!
    /Kram från Janne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Janne! Jag hoppas verkligen att grytan blev så god som du tänkt:-) Och självklart ska man vinkla och vrida recept så de passar en själv!

      Radera
    2. Jag lovar: Den blev kanske snäppet över. Klyftade den kokta potatisen i egen såsfond som tillsattes i grytan. Kanongott! Kasslern blev riktigt saftig.
      Snart dax för matlagning till min sambos tjejträff. Denna gång med hela menyn kommer jag att tillaga i inspiration av dina recept från din svärmor, dig och dina kontakter. Tro varför?:) Ok, vissa vinklingar kommer att ske nu när jag vet att du accepterar dessa.

      Radera
    3. Kul att höra att det blev så bra! Lycka till med tejträffen, hade varit spännande att höra vilka rätter det blev och hur det gick. Så hör gärna av dig igen:-)

      Radera