torsdag 7 februari 2013

Blodapelsinsaft

Apelsinerna har ju verkligen högsäsong nu och dom är ju bara sååå goda. Härom dagen passade jag på att göra saft på härliga blodapelsiner. Jättegod blev den och full med c-vitaminer! Riktigt härlig färg får den ju också.

Blodapelsinsaft  ca 1½ liter (konc)

1 kg blodapelsiner
9 dl strösocker
1 msk citronsyra
5 dl vatten

Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten och torka av dom. Skala av det yttersta på skalet. Försök att inte få med något av det vita eftersom det kan göra saften besk. Blanda skal, socker och citronsyra i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Rör om så sockret löser sig och låt det sedan stå tills det svalnar. Rör nån gång då och då. Dela apelsinerna och pressa ur saften. Tillsätt apelsinsaft i lagen och sila sedan. Häll upp saften i flaskor, gärna mörka så behåller den bättre c-vitaminet. 

Saften blandas som vanlig och den får en djupare färg desto mer "blodiga" apelsinerna är!

I vanliga fall brukar jag göra saften på vanliga apelsiner och det blir verkligen världens godaste apelsinsaft. Receptet är detsamma, ta vilka apelsiner ni vill. Med blodapelsin kan den ev bli lite syrligare i smaken, men båda är jättegoda!3 kommentarer:

 1. Hej Therese!

  Jag gillar din blogg - och ser att du också gillar grillat.

  Om du tycker det är en bra idé skulle jag vara jätteglad om du ville göra ett gästinlägg hos mig på www.alltomgrill.se - som är en blogg om att grilla året runt. Där finns också lite recept men också mycket annat kul kring grillandets ädla konst. Ta en titt och hör av dig.

  Hälsningar,
  Magnus

  SvaraRadera
 2. Åå vad kul att göra egen appelsinsaft, jag brukar göra vinbär och jordgubb och sådär men aldrig tänkt på att man kan göra egen apelsinsaft! Det ska jag lägga på minnet!
  Superhärliga bilder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina:) Egen apelsinsaft är bland det godaste som finns så jag kan vart rekommendera dig till att testa!

   Radera