måndag 25 februari 2013

Krämig pastagratäng med kyckling

Måndag och ännu en strålande vacker dag ute!! Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag..osv. Utgick från ett viktväktarrecept men ändrade lite mått då jag hade färdigkokt pasta sen tidigare för ca 2-3 port. Men här är orginalet som ska vara till 4, men om man inte räknar points kan jag rekommendera att öka på mängden kyckling och kanske pasta lite eftersom det är ganska små portioner annars är detta nog mer lagomt till 3 skulle jag tro.

Krämig pastagratäng med kyckling  4 port

200 g pasta
200 g kycklingfilé
salt, peppar, chiliexplosion
1 msk smör
½ squash
200 g broccoli (tinad)
4 dl lättmjölk
100 g mjukost (10%)
1 msk kycklingfond
italiensk salladskrydda
ev maizena redning
25 g riven ost (mager)

Koka pastan enligt anvisningar. Strimla kycklingen och stek i smör och krydda. Ta upp kycklingen, skär squash i bitar och stek lite. Blanda pasta, kyckling och grönsaker. 
Koka upp mjölk, mjukost och fond. Smaksätt med lite salladskrydda och red ev av såsen en aning så den inte är allt för rinnig. Blanda såsen med resten och häll över i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i ca 15 min, eller tills den fått en fin yta. Servera med sallad!

Källa: Viktväktarna 6 point/port.




4 kommentarer:

  1. gjorde denna idag =) asgood. med glutenfri pasta

    SvaraRadera
  2. är det vanlig mjukost du använder eller vad är det för sorts mjukost du menar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är vanlig mjukost jag har använt, på tub tror jag men det funkar nog med vilken som. Så ta en sort du gillar eller har hemma :)

      Radera