torsdag 20 juni 2013

Jack Daniels glaze

Go kväll på er! Ett riktigt sent inlägg här men jag ville verkligen kika in här idag och önska er en riktigt trevlig midsommar. Vi åker till stugan i morgon så då kommer jag inte att hinna med något bloggande. Men följ mig gärna via Instagram (klicka på länken här bredvid så kommer ni dit). Där kommer jag helt säkert lägga ut lite bilder under helgen.

Dagens recept blir på den berömda Jack Daniels glazen som verkligen gör pricken över i:et på det grillade köttet! Lite omständig att göra, men riktigt riktigt god. Kanske något att testa i helgen?

Jack Daniels glaze  ca 3 dl

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1½ dl vatten
2½ dl ananasjuice
½ dl teriyakisås
1 msk kinesisk soja
3 dl farinsocker
3 msk pressad citronsaft
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar

Skär av toppen på vitlöken. Ställ den i en liten ugnsform. Se till att den står stadigt, om inte kan man skära till botten lite. Ringla över oljan och ställ in den i 160 grader varm ugn i ca 1 timme. Ta ut och låt den svalna lite. Blanda vatten ananasjuice, teriyakisås, soja och socker i en kastrull. Koka upp och låt det sedan sjuda. Tillsätt övriga ingredienser och kläm ut innehållet från vitlöken. Tillsätt  massan i kastrullen. Låt allt småkoka ihop tills den tjocknar och ca 3 dl är kvar. Den ska vara lite sirapsaktig i konsistensen. Det tar ca 40-60 min. Rör om nån gång då och då. Sila såsen ner i en ren skål eller kanna och låt den kallna. Ringla lite över färdiggrillat kött eller hamburgare. Mycket hållbar sås som lätt håller någon vecka i kyl!

Ha nu en riktigt trevlig Midsommarhelg!!!



2 kommentarer:

  1. Den här glazen sparar jag. Även om jag inte grillar så mycket nu eftersom vi bor i lägenhet så är det bra att ha ett sånt här recept.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag du ska göra! Kram:)

      Radera