lördag 15 juni 2013

Pulled pork på enkelt vis

Just nu har jag lite nedräkning, ska strax bege mig till jobbet för ett sista arbetspass, som i och för sig sträcker sig till i morgon 12.30, men sen är det semester!!! Ute öser regnet ner och jag väntar bara på att åskan ska börja mullra så därför ska jag skynda mig att tipsa om Pulled pork. Jag har gjort det tidigare (HÄR) men denna variant är mycket enklare och minst lika god. 

Pulled pork  ca 6 port

1 hel bit benfri fläskkarré ca 1,5 kg
salt, peppar, chiliexplosion
1 stor gul lök 
4 vitlöksklyftor
3 dl färdigköpt barbecuesås

Putsa karrén lite, men ta inte bort för mycket av fettet då blir det torrt. Gnid in köttet med kryddor, ganska mycket ska det vara så snåla inte. Lägg köttet i en gjutgärnsgryta eller liknande med lock som kan vara i ugnen. Klyfta lök och skiva vitlöken tunt. Lägg det runt köttet och häll över såsen. Lägg på locket och tillaga i 120 grader i ca 6-8 timmar. Köttet är klart när det lätt faller sönder om man drar i det med en gaffel. Man få prova sig  fram med tiden. Ta upp köttet ur grytan och lägg i en ny form. Dra sönder köttet helt med gaffel och häll sedan på skyn som bildats. Ev behövs inte all sky så ta lite i taget, blanda runt och servera i pitabröd, tortilliabröd, orientbröd eller med hamburgerbröd som jag hade här. Man kan också servera med pommes och sallad. Så har ni inte redan testat detta.. Gör det!!! Sååå himla gott är det och perfekt sommarmat som man kan förbereda på morgonen och sen sköter det sig självt i ugnen medan man kopplar av i solstolen. Eller sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt det stå inne över natten, ta ut det på morgonen och värm sedan på det till middagen. Går också jättebra att frysa in om det blir över.

Såsen rörde jag ihop av lite som jag hade hemma, creme fraiche, sweetchilisås, vitlök, peppar och torkad persilja. Andra såser som passar till är:


2 kommentarer:

  1. Det är ju så gott med pulled pork! Har också testat en sådan här snabbvariant, inte alls fel.

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det, galet gott!!! Kram:)

      Radera