onsdag 3 juli 2013

Ceasarwraps

Gokväll på er! Kikar in för att tipsa er om en superduper enkel, snabb och god sommarlunch. I morgon åker vi på en liten semestertripp neröver till Sundsvall för lite shopping och avkoppling. Har förberett både mackor som frukost efter vägen och ceasarsallad till lunch som vi tänker ta vid Höga kusten-bron. Det är ju så fint ställe att stanna på och njuta av utsikten.

Och på tal om ceasarsallad som för övrigt är en av mina absoluta favoriter var det den som inspirerade till denna rätt. Supergott och perfekt lunch ute i solen, hemma på altanen eller på stranden!

Ceasarwraps  2 port

2 stora tortilliabröd
romansallad
1 stor grillad kycklingfilé el 2 små
½ pkt skivad bacon
parmesanost
ceasardressing

Börja med att klippa baconet i bitar och knaperstek det. Låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Värm ev bröden lite. Lägg ut salladsblad. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Strö över bacon och ost. Jag brukar använda en potatisskalare för att "hyvla" små flagor av osten. Toppa med dressing, jag hade färdigköpt. Vik ihop till en wrap och ät direkt.

Vill man ha med sig detta som picknickmat på stranden funkar det perfekt. Förbered allt hemma med att steka bacon och skiva kyckling och packa allt i lådor och ta med. Osten kanske man dock kan lämna hemma, även om den gör pricken över i:et, men det finns en risk att den inte håller så bra en solig dag ute även i en kylbag. Men man gör ju såklart som man vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar