onsdag 10 juli 2013

Kräftstjärtsröra

Här kommer ännu ett recept från midsommar. En god röra som egentligen passar bäst på lite rostat bröd, så kanske ett tips till en kräftskiva? Annars går den utmärkt att servera som en förrättstoast eller gör små snittar som ett drinktilltugg. Receptet hittade jag på Kokaihop. Ska man servera den som en förrätt på en toast räcker den till 4 och fler om man har den på en buffé eller om man gör små tilltuggssnittar.

Kräftstjärtsröra

1 burk kräftstjärtar i lag
1 burk kronärtskockshjärtan (marinerade i glasburk)
2 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpesto
hackad basilika
pressad citron
salt,peppar

Låt kräftstjärtar och kronärtskockshjärtan rinna av. Hacka i mindre bitar. Blanda med creme fraiche och pesto. Tillsätt hackad färsk basilika efter smak och till sist lite citron och ev lite salt och peppar. Låt röran stå nån timme i kyl innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar