söndag 3 november 2013

Förrätt: Smördegsflarn med parmaskinka

För några helger sedan gjorde jag en riktig 3-rättersmeny bara för mig och Lars för att lyxa till det lite!  Till förrätt gjorde jag dessa små smördegflarn som blev jättegoda och riktigt snygga. Passar bra till vilken bjudning som helst! Till efterrätt blev det kahluaglass som ni bara inte får missa och till varmrätt gjorde jag en klassisk skinkstek med god gräddsås och receptet på det kommer så småningom.


Smördegflarn 2 port

1 smördegsplatta
uppvispat ägg
2 msk creme fraiche
2 msk rondele färskost blue cheese
2-4 skivor parmaskinka
ruccolasallad
cocktailtomater
parmesanost
rostade pinjenötter
crema di balsamico


Dela smördegen på mitten och kavla ut bitarna lite.  Skär försiktigt en kant runt, inte helt igenom, och nagga i mitten. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader tills dom pöst upp och fått fin gyllene färg ca 10 min. Tryck lite försiktigt mer dom i mitten. 

Blanda creme fraiche och färskosten och klicka i mitten på flarnen. Garnera med skinkan, ruccola, delade tomater, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Avsluta med att ringla över lite balsamico.

Riktigt smarrigt! Färskosten kan byta mot vilken man vill, vitlök och örter passar ju alltid.


5 kommentarer:

  1. Ska göra denna förrätt ikväll till nyårsgästerna, ser både snygg & god ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att den gick hem hos dig och dina gäster! Gott nytt år

      Radera
    2. Mycket god!! tyckte vi alla! Den här kommer jag att göra igen! Du har en jättefin blogg, med mycket gott :) Gott nytt till dig med!

      Radera
    3. Tack snälla! Är så glad att jag kan inspirera andra :) Så roligt att höra att ni alla gillade den här förrätten. Kram!

      Radera