tisdag 22 april 2014

Grillad honungslax med dillslungad färskpotatis

Hej på er! Ja då var påskhelgen över och en ny jobbarvecka väntar. Helgen måste jag säga har varit riktigt bra med god mat, underbart väder och slutligen ett SM-guld i hockey. Känns ju omöjligt att inte nämna just det när man bor här i Skellefteå:) Hoppas ni också haft en riktigt härlig helg!

Igår grillade vi lax, heeelt underbar sådan. Detta måste ni bara testa för det blev verkligen supergott. En riktig sommarrätt! Receptet har jag hittat på kokaihop.se och är för 2 port men kan ju lätt dubblas.

Grillad honungslax med dillslungad färskpotatis 

2 portionsbitar laxfilé
1 msk flytande honung
ca ½ tsk rivet citronskal
ca 1 tsk citronsaft
citronpeppar
salt

färskpotatis
smör
hackad dill
flingsalt

Blanda ihop honung med citronskal och saft.  Torka av laxbitarna och pensla på blandningen på båda sidorna. Krydda med citronpeppar och lite salt. Grilla över glöd, gärna i ett grillhalster för enkelhetens skull, tills fisken har fått fin färg på båda sidorna och är precis genomklar. 
Koka potatisen med skalet på och häll sedan av vattnet. Dela potatisarna mitt i tu. Smält lite smör i pannan och tillsätt dill. Tillsätt potatisen och slunga runt den så den täcks av dillsmöret. Strö över lite flingsalt.


Jag gjorde även en enkel sås till av 2 dl creme fraiche, lite rivet citronskal + saft och smaksatte med citronpeppar, örtagårdskrydda och hackad dill. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar