torsdag 14 augusti 2014

Pastagratäng med köttfärs och paprika

Hej på er! Hoppas att ni haft en fantastik sommar. Jag just avslutat min första jobbarvecka och det känns otroligt bra att vara tillbaka i vardagsrutiner igen. Jag trivs jättebra på mitt jobb så nån "jobbångest" efter semestern fanns aldrig:) Det har inte blivit mycket uppdateringar här, men det är så roligt att se att ni blir allt fler som kikar in här ändå! Verkligen jättekul, så stort tack till er alla för det. 

Idag bjuder jag på ett recept på en pastagratäng som jag helt enkelt svängde ihop av lite som fanns hemma för dagen. Sådana här rätter brukar vara uppskattade av de flesta, vuxna som barn, enkelt att laga och allt i en form!

Pastagratäng med köttfärs och paprika  4-6 port


ca 300 g pasta (pennor)
500 g köttfärs
1 gul lök
ev 2 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 msk tomatpuré
2 tsk sambaloelek
1 msk kalvfond
salt,peppar

Ostsås:
5 dl matlagningsgrädde/mjölk el blandat
2 dl riven ost 
salt, vitpeppar
ev maizenaredning

1-2 boll mozzarellaost

Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och ev vitlök. Tillsätt hackad paprika mot slutet. Tillsätt tomatpuré, fond och sambal och smaka därefter av med salt och peppar. Låt det få puttra ihop lite. Koka pastan och låt den rinna av. Koka upp grädden till såsen och rör sedan ner osten så den får smälta. Smaka av och red med lite maizena om den är för tunn. Lägg hälften av pastan i en smord ugnsform och fördela sedan hälften av färsen över och häll på hälften av ostsåsen. Upprepa en gång till och skiva sedan mozzarellan och lägg den över. Vill man lyxa till det kan man ta 2 ostar. Gratinera i 225 grader i ca 20 min, eller tills rätten fått en fin yta. Servera med sallad.




2 kommentarer:

  1. Låter och ser jätte gott ut och är en perfekt vardagsrätt nu när allt återgår till det normala igen, med jobb, skola och div aktiviteter, och man vill få vardagen att rulla på så smidigt som möjligt. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen en bra vardagsrätt och sååå smidigt med allt i en form!

      Radera