tisdag 26 augusti 2014

Thailändsk grönsakssoppa med kycklingfrikadeller

Soppa är också riktigt gott och värmande ruskigare höstdagar.  Denna mättar dessutom extra bra med lite frikadeller av kycklingfärs, men dom kan man såklart utesluta om man vill ha den helt vegetarisk.


Thailändsk grönsakssoppa med   kycklingfrikadeller   minst 6 port

Soppa:
1 purjolök
3 morötter
1 squash
1 röd paprika
1 grön paprika
1 klyfta vitkål
1 burk minimajs
1 burk böngroddar
ca 1½-2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2-3 tsk thai red curry krydda (obs torr krydda ej pasta)
salladslök

Skär purjo i bitar, skala och tärna morötterna. Lägg det i en stor soppkastrull och häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt det koka upp och koka ca 5 min. Tärna under tiden squash och paprika. Tillsätt det i soppan och tillsätt även thaikryddan. Låt det hela få småkoka tills grönsakerna känns mjuka. Häll av majsen och böngroddarna. Skär majsen i mindre bitar och tillsätt det i soppan. Låt allt få sjuda en stund och smaka av innan servering. Strimla salladslök och garnera innan servering.

Kycklingfrikadeller:
500 g kycklingfärs
1 röd chili (finhackad)
rivet skal av 1 lime
1 msk japansk soja
1 tsk salt
hacka färsk koriander

 Blanda ihop allt och forma små-små bollar (90 st fick jag ut). Koka upp vatten med en hönsbuljongtärning och lägg ner några bollar åt gången och låt dom sjuda någon minut. Blanda ev ner dom i soppan, eller servera dom vid sidan om.

Tips! Börja med att koka 1 för att sedan smaka av om det tex behövs mer salt.

Källa:Viktväktarna soppa 0-points/port
kycklingfrikadeller hela satsen = 14 points eller 1,5 /portion vid 9 portioner
(10 st/portion)


1 kommentar:

  1. Suveränt god soppa. Har nu gjort den 3 ggr och den blir bara godare. Chilefrukten var ett "lyft" som ingrediens i frikadellerna!
    >6 port.? Ok, då vet jag varför jag växer på längden för soppan tar slut i ett nafs.
    33 cm lång, 191 cm hög.
    /wego

    SvaraRadera