fredag 15 augusti 2014

Röd vinbärscurd

Nu är det bärtider igen och det är dags för att safta och sylta och allt vad det innebär, vilket är ju hur härligt som helst! Av röda vinbär kan man göra denna goda curd. Receptet hittade jag hos bakverk och fikastunder och jag tycker den blev riktigt god. Passar bra som fyllning i tårta eller rulltårta. Som topping på en marängbotten eller muffins som serveras direkt. Jag bakade en vit kladdkaka och serverade curden till och det blev riktigt riktigt gott. Den kan också funka som en marmelad på kex eller scones.

Röd vinbärscurd

450 g repade röda vinbär
½ dl vatten
1 dl strösocker
50 g smör
3 msk maizena majsstärkelse
2 äggulor

Lägg vinbär och vatten i en kastrull och låt det koka tills bären går sönder. Sila bort skala och kärnor och häll sedan tillbaka vätskan i en ren kastrull. Tillsätt socker och smör och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och sikta ner maizena under ständig omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tilden tills det tjocknar. Den får INTE koka så ha inte för varmt på plattan. Ta kastrullen från spisen när curden är klar och häll upp på en burk med lock och låt den kallna helt. Förvaras i kylskåp. Håller ca 2 veckor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar