måndag 22 december 2014

Fudge med salta mandlar

Ja vi kör väl en godissort till då. Alltså dessa blev bara huuur goda som helst. Totalt beroendeframkallande. Så gott med det salta mot det söta! Tyvärr blev jag inte nöjd med konsistensen denna gång. Har gjort efter samma grundrecept som tidigare blivit hur bra som helst så det var nog bara nu det oturade sig lite. Dom blev lite "smuliga", men det är inget man märker av och sen är det ju smaken som räknas och då är dom helt fantastiska!


Fudge med salta mandlar

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk flytande honung
125 g marabou choklad med salta mandlar

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka ganska kraftigt till kolakonsistens. Man ska kunna forma en kula vid kulprovet. Tillsätt smör och honung och koka i 2 min till.  Hacka chokladen och rör ner. Rör tills allt är smält och smeten är slät. Häll upp i en bakpappersklädd form och strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur och sedan kallna helt i kyl gärna över natten. Skär upp i bitar.


1 kommentar:

  1. Salt och sött brukar vara en förträfflig kombo så dessa tror vi visst är supergoda. :)
    Apropå den gravade makrillen, i år blandade vi allt salt och socker men använde inte allt för senast upplevde vi att makrillen blev väldigt salt. Bara ett litet tips... den blir inte på något sätt oätbar men man får dricka lite extra vatten bara ;)

    Kramizar i julstöket!

    SvaraRadera