tisdag 9 december 2014

Vegetarisk omelett med ruccolatopping

Hej på er! Hoppas ni har det bra. Julen närmar sig ju med stormsteg och det är mycket som ska hinnas med. Se bara till att hinna stanna upp lite också, koppla av och njuta av allt det mysiga julen för med sig!
Idag tipsa jag om en enkel och snabbgjord vegetarisk omelett som passar bra mot all julmat som närmar sig. Det är en riktigt god omelett med diverse grönsaker i och som får en lite "lyxig" topping. Perfekt till lunch eller som en lättare middag.


Vegetarisk omelett med ruccolatopping  4 port

4 medelstora kokta potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk flytande margarin
1 dl majs
2 dl ruccolasallad
4 ägg 
2 msk lättmjölk
salt, peppar, lite chilipeppar
4 msk riven parmesanost

Topping:
ruccolasallad
halverade småtomater
lite crema di balsamico

Skala och skär potatisen i tärningar. Hacka löken och tärna paprikan. Stek allt i margarinet. Tillsätt majs och ruccola och vänd runt så allt blandar sig. Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt kryddor. Häll ner i pannan och strö över riven ost. Peta lite försiktigt med en trägaffel så all omelettsmet stelnar eftersom. Ha inte för hög värme då riskerar det att brännas i botten. Dela upp på 4 och toppa varje bit med ruccola, halverade tomater och ringla sist över lite balsamico.


Källa: Viktväktarna 4,5 points/portion.

2 kommentarer:

  1. Vi myser varje kväll med vår te-adventskalender och med högläsning ur "En julsaga" av Charles Dickens.
    Du har en liten utmaning att hämta hos oss.
    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så mysigt det låter! Ska kika in på utmaningen, låter spännande...

      Radera