onsdag 7 oktober 2015

Plommonmarmelad med citron och ingefära

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Här är vi lite halvkrassliga med förkylningar. Jag har dessutom ganska ont i ryggen, skrutt, skrutt. Men det hör väl kanske till årstiden... Vi går verkligen mot vinter och det märks tydligt på mornarna då det är riktigt kallt nu, -5 i morse. Fram med vinterkläderna säger jag bara.

Denna goooda marmelad piggar nog upp de flesta på morgonen. Med lite smak av både citron och ingefära passar den perfekt på en rostad fralla med ost, men funkar också perfekt på en ostbricka!

Plommonmarmelad med citron och ingefära

500 g röda plommon
1 msk citronsaft
1 msk färsk riven ingefära
2½ dl syltsocker

Halvera plommonen och ta bort kärnan. Dela dom sedan i klyftor. Lägg plommon, citronsaft och ingefära i en kastrull och låt det småkoka tills plommonen är helt mosiga, ca 15-20 min. Tillsätt syltsocker och låt det koka i 3 min till, skumma och häll upp i rena varma burkar. Det blir 2 mindre burkar eller 1 stor. Sätt på lock och låt marmeladen svalna innan den ställs i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar