måndag 15 augusti 2011

Svartvinbärssaft

Kokade svartvinbärssaft igår och ärligt talat, finns det nåt godare än hemkokt svarvinbärssaft??? Jag kokar på enklast möjliga vis i saftmajan. Sköljer bara bären och varvar med socker sen sköter det sig självt. Inget pill med rensning och sånt, blad och stjälkar får följa med.
 Jag varvade 3 kg bär med 8 dl socker. Vill man ha lite sötare saft tar man bara mer socker. Låt det stå tills bären är helt tömda på saft sen är det bara att hälla upp. Det blev ca 4 liter saft av mina bär. Jag vill inte tillsätta konserveringsmedel så därför fryser jag ner saften och tar fram när flaskan är slut.

2 kommentarer:

  1. Åhh va bra att du hade skrivit sista meningen, fick panik då jag insåg att jag inga glasflaskor hade hemma och inget konserveringsmedel:) Det va ju bara ett sådant där infall jag fick!/ Nina Häreskog-Linder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag brukar alltid frysa in saft och ta fram eftersom. Då vet jag att jag alltid har fräsch och god saft året runt!

      Radera