söndag 21 augusti 2011

Nutella-semifreddo

Idag blev vi bortbjudna på surströmming och då lovade jag att stå för att fixa en efterrätt. Det fick bli nutella-semifreddo, typ glasstårta ned noggersmak. Så här kommer receptet på en supersmarrig efterrätt som också var superenkel att göra. Mycket uppskattat blev det också! 
Receptet har jag hittat på Matplatsen ( länk).
 Nutella-semifreddo

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk nutella ca 400g

Lägg en marängbotten i botten på en på form med avtagbar kant. Separera äggen och börja med att vispa vitorna med 1 msk socker till hårt skum. Flytta sedan över vispen till gulorna och vispa de med 1 msk socker. Vispa det lite poröst och luftigt. Flytta över vispen och vispa grädden. Krossa den andra marängbotten grovt. Vänd försiktigt ihop grädde, äggulor, äggvitor och krossad maräng. Värm nutellan lite i micron så den blir mer lättflytande. Ringla försiktigt ner den i glassmeten och vänd runt lite försiktigt. Häll över i formen, plasta och ställ i frysen. Frys i minst 4 timmar, gärna över natten.
 Låt den stå framme i rumstemperatur ca 10 min innan servering. 
 Vansinnigt gott! Detta måste ni bara testa!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Tänkte göra denna efterrätt till nyår, verkar vara riktig smaskig :). Undrar över marängen...Är det färdigköpta marängbottnar som du använder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Helt vanliga färdigköpta marängbottnar:) Lycka till och gott nytt år!

   Radera