måndag 3 september 2012

Ångkokt torskrygg

Ny vecka och denna dag strålar solen! Idag ska jag göra ett riktigt storkok, nämligen älgköttsoppa! Men först tänkte jag tipsa er om en riktigt god hälsosam vardagsrätt. Fisk i alla former är ju nyttigt och ännu bättre blir det när man ångkokar den så alla näringsämnen stannar kvar. Detsamma gäller grönsaker. Så här tillagade jag allt i ett, riktigt smidigt och riktigt gott!

Ångkokt torskrygg  

1 torskryggbit/person
salt, vitpeppar

Spola upp lite vatten i en kastrull, så pass att det inte riskerar att koka bort, men inte så mycket att det kommer upp igenom ånginsatsen. Placera den i kastrullen och koka upp vattnet. Dra ner värmen så det bara sakta sjuder. Salta och peppra fisken lite runtom och lägg ner den i ånginsatsen. Lägg på lock och vänta tills fisken är helt vit och klar igenom. 

Här la jag först sockerärtor i ånginsatsen och sen fisken ovanpå så allt blev klart samtidigt. Andra grönsaker kan också tillagas på detta vis, så ta det ni gillar! 

Ånginsatsen kommer från Ikea och kostar inte många kronor, men finns säkert liknande på andra affärer som säljer husgeråd.

Här serverades fisken med en enkel vitsås på smör, vetemjöl, mjölk och lite salt & peppar. Ett kokt ägg och potatis och sen var middagen komplett. Såååå gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar