lördag 1 september 2012

Tacopizza

Har just kommit hem från Matfesten där vi åt lunch. Vi köpte först en kantarelltoast som vi delade på och sen köpte Lars en langos med skagenröra och jag en älgskavskebab med lingondressing. Toasten och kebaben fick ett godkänt betyg (inte mer) och langosen klart underkänt. Mätta blev vi i alla fall och det är ju riktigt trevligt att det händer något sådant i stan, vilket också alla getingar i skellefteå kommun upptäckt som slogs vilt om all mat....

Igår gjorde vi i alla fall tacopizza till middag som blev supergod! Mycket godare än dagens lunch kan jag lova!


Tacopizza  1 långpanna

Pizzadeg:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk olivolja
ca 1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
ca 3-5 dl vetemjöl gärna special

Fyllning:
500 g köttfärs
1 påse tacokryddmix+vatten
tomatpuré
1 burk tacosås
riven ost
färska tomater
gul lök

Topping:
fefferoni
1 påse knorr tortilliadippmix
2 dl gräddfil
tortilliachips

Börja med degen: Lös jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och graham. Tillsätt sedan så mycket mjöl så att degen blir smidig, men inte för fast. Jäs under bakduk i ca 45 min. Stek under tiden färsen och tillsätt kryddor och vatten enligt påsen. Blanda också ihop tortilliadippen med gräddfil och ställ kallt.

Kavla ut degen så den täcker en långpanna. Bre ut ett tunt lager tomatpuré på botten och sen tacosåsen. Fördela färsen över och sen på med riven ost, skivade tomater och skivad lök. Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Toppa den nygräddade pizzan med fefferoni och ringla över dressingen. Stick ner några tortilliachips och servera direkt!

Servera gärna med pizzasallad. Den gör man enkelt själv och blir dessutom ännu godare än pizzerians! Receptet hittar du HÄR!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar