fredag 28 september 2012

Kassler i het sås

Vilken vacker höstdag denna fredag bjuder på! Denna årstid är verkligen underbar sådana här dagar:) Sitter nu och börjar redan längta till kvällens middag då vi ska göra hemmagjord pizza, en riktig fredagsfavorit här hemma. Är ni också sugna på det så kika in under kategorin "pizza" där hittar ni olika tips på hur vi brukar göra.

 Är ni inte sugna på pizza kan ni ju kolla in det här receptet på en superenkel kasslerrätt med ganska het sås. Rätten som kan göras antingen på spisen eller i ugnen har jag hittat på kokaihop och kallas passande nog "fredagskassler". På spisen blir det mer som en gryta och i ugnen en gratäng. Gott vilket som är det i alla fall!

Fredagskassler  ca 4-5 port

500 g kassler
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl mangochutney
1-4 tsk sambal oelek
ca 3-4 dl matlagningsgrädde
salt,peppar
(riven ost)

Skiva kasslern i ganska tunna skivor. Hacka gul lök och paprika. Stek det lätt i lite smör och tillsätt pressad vitlök, mangochutney, grädde och sambal efter smak. Lägg ner kassler och låt det sjuda på svag värme i ca 10-15 min under lock. Smaka av med salt och peppar.

Om rätten lagas i ugnen lägger man kasslerskivor lite omlott i en smord ugnsform och häller såsen över. Strö då på lite ost och gratinera i 225 grader i ca 15 min. Om såsen smakas av innan kassler tillsatts så kan den upplevas osalt, men kassler ger av sig ganska mycket salt så man kan hellre salta på senare än riskera att den blir för salt.

Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad!

5 kommentarer:

  1. Du har en otroligt bra blogg, hittar så mkt goda recept. Veckoplanerar maten efter din blogg! Hoppas det kommer ännu mer goda recept här framöver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så kul att höra att du gillar bloggen!!! Fler smarriga recept kommer absolut att dyka upp här, var så säker...:)

      Ha det bra! Kram:)

      Radera
  2. detta skall prövas idag, tack vännen!!!

    SvaraRadera
  3. vad tror du om att ersätta Mangochutney med färsk mango istället? Har försökt hitta recept på att göra egen sambal oelek då majoriteten av de man köper innehåller någon form av skit i sig. =)

    Med vänlig hälsning/
    Peter

    SvaraRadera