fredag 31 augusti 2012

Het kasslergryta

Fredag idag och veckan lider mot sitt slut. Har ni några spännande planer? Här i stan är det ju Matfest för hela slanten så vi ska i alla fall se till att besöka den nån av dagarna. 
Igår gjorde jag denna goda kasslergryta till middag! Riktigt krämig och smakrik gryta som jag varmt kan rekommendera. Dra ner på kryddorna om ni inte vill ha den så stark, smaka er fram.

Het kasslergryta  4 port

ca 500 g kassler
1 liten purjolök
2 paprikor
3 tsk curry
3-4 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk kalvfond
2 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1 tsk torkad oregano
cayennepeppar
ev salt

Skär kassler i strimlor och stek lätt i lite smör. Flytta över till en gryta. Skär purjo och paprika i strimlor eller mindre bitar och stek i smör tillsammans med curry. Flytta över till grytan när det börjar mjukna lite. Tillsätt tomatpure, sambal, fond, creme fraiche och grädde i grytan. Låt det sjuda ihop en stund och tillsätt därefter kryddor efter smak och låt det till sist puttra ihop en stund till. Servera med ris och sallad!

1 kommentar:

  1. Super super god rätt. Min fam älskade den..kommer att göra den flera gång. Jätte tack för en jätte fin blogg

    SvaraRadera