fredag 12 oktober 2012

Kinesisk lövbiffwok

Freeeedag!!! Startade dagen med en härlig uppfriskande promenad, solen sken och frosten glittrade på marken...underbart! Tänkte jag skulle bjuda er på ännu ett smarrigt recept. En mustig, god lite het wok-gryta som passar bra så här på hösten. 

Kinesisk lövbiffwok  4-6 port

400 g lövbiff
1 knippe salladslök
2-3 morötter
1 färsk broccoli
1 paprika
1 burk böngroddar
1 burk skivad vattenkastanj
4 dl vatten
4 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
4 msk kinesisk soja
1 röd chili-finhackad
salt, peppar

Strimla lövbiffen och stek hastigt i smör eller olja och flytta sedan upp den på ett fat. Skiva salladslöken och morötter. Skär paprika i mindre bitar och dela broccolin i små buketter, skala och skär stammen i mindre bitar. Stek grönsakerna lätt och tillsätt köttet, böngroddar och vattenkastanj. Blanda resterande ingredienser och häll det över grytan. Låt det småkoka under lock tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av med salt och peppar innan servering. Man kan ev reda såsen med lite maizena, men den ska vara ganska tunn i konsistensen. Chilin kan uteslutas om man inte vill ha den så stark. 
Servera med ris, gärna basmati eller jasmin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar