söndag 23 juni 2013

Lyxiga laxrullar

Här kommer ett recept på laxrullar som jag gjorde till midsommar. Riktigt goda och lite lyxiga med räkor i fyllningen. Jag brukar ju tidigare ha gjort dessa laxrullar, men ville testa något nytt i år. Båda varianterna är jättegoda.

Lyxiga laxrullar  ca 10 bitar

300 g gravad eller kallrökt lax i tunna skivor
200 g philadelphiaost
½ liten rödlök
1 dl skalade räkor
pressad citron
pepparrot
dill
salt, peppar, cayennepeppar

Garnering:
1 burk stenbitsrom
dill

Lägg ut laxskivorna omlott på plastfolie till ett stort ark. Finhacka löken och hacka räkorna lite grovt. Blanda med osten till en smet. Droppa ner lite citron och finriv ner lite pepparrot efter smak. Smaksätt sedan med sal, peppar och en gnutta cayenne. Rör ner finklippt dill. Bre försiktigt ut röran på laxen och rulla ihop. Låt rullen ligga i kylen i plastfolien, gärna till nästa dag, eller minst nån timme. Skiva upp och ställ ut på ett fat. Garnera med rom och dill.


4 kommentarer:

  1. Mmmm... de ser supersmarriga ut! Jag tar två stycken tack! :-D

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag här just hittat till din blogg... :) och har redan hittat en hel del intressant att prova! När jag hittat ett recept som jag vill spara till min egen receptsamling, så brukar jag skriva ut det, också då med bild för att se hur det är tänkt att se ut. Av respekt vill jag därför fråga om jag får göra så, endast för privat bruk, s.a.s Vänligen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kerstin! Så kul att du har hittat hit:) Hoppas verkligen du hittar recept som faller dig i smaken. Självklart måste du ju få skriva ut recept med bilder, men jättesnällt att du ändå frågar:)

      Lycka till med allt!

      Radera