lördag 22 juni 2013

Supersnabb jordgubbstårta

Hej på er! Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går. Vi åkte till stugan och kopplade av. Vädret var riktigt fint, men redan i morse började regnet ösa ner så vi packade helt enkelt ihop och åkte hem igen. 
Ett klassiskt midsommarbord med diverse rätter blev det igår, lite nyheter som kommer att dyka upp här eftersom. Men idag bjuder jag på den allra enklaste jordgubbstårtan man kan tänka sig men supersmarrig ändå, för vad är väl en midsommar utan jordgubbstårta? Linda på Kryddburken anordnar även detta år en tävling om finaste sommartårtan, så skicka in ditt bidrag också! Informationen hittar du om du klickar på länken:
http://kryddburken.se/2013/06/22/tavla-med-din-sommartarta/


Marängtårta med jordgubbar  ca 6-8 bitar

2 färdigköpta marängbottnar
3 dl vispgrädde
lemoncurd (färdigköpt)
1 liter jordgubbar
ev citronmeliss

Vispa grädden och rör ner lemoncurd efter smak. Rör ej för mycket utan det ska vara lite slarvigt så det blir strimmor av lemoncurden i grädden. Lägg en marängbotten på ett fat, bre ut hälften av grädden. Rensa och skiva eller dela  jordgubbarna. Fördela knappt hälften på grädden. Täck med andra botten och bre på resten av grädden och toppa med jordgubbarna. Garnera ev med citronmeliss och servera direkt.

Tips! Om man vill att tårtan ska ligga stilla (vilket man vill) och inte glida omkring på fatet kan man lägga en lite klick grädde mitt på fatet innan man lägger på botten.

Så här såg det ut i morse när man tittade ut, inget vidare sommarväder...
Regnet det bara öser ner....Men förhoppningsvis skiner solen redan i morgon om man ska lita på väderrapporterna:)




4 kommentarer:

  1. Visst är det så gott med en sån här enkel tårta!!

    SvaraRadera
  2. Synd på vädret!
    Tårtan ser i varje fall supergod ut! Spanade också efter färdga marängbottnar i affären dagen innan midsommar. Tänkte att snabbt och smidigt är bra. Men alla bottnar var krossade, så jag köpte ingen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snabbt och enkelt är verkligen inte att underskatta! Vilken otur du hade att ALLA var krossade...

      Radera