måndag 23 september 2013

Gulaschsoppa

Hej på er! Hoppas att ni haft en trevlig helg. Det har vi för att i helgen var vi nämligen till Piteå havsbad, bodde på hotell och njöt av god mat och trevlig underhållning. "70 years of holiday" hette showen dom körde eftersom dom firar 70 år. Jätteduktiga artister bjöd på musik och hits genom åren. Jättetrevligt hade vi verkligen!

Idag är riktigt ruskigt höstväder ute så jag håller mig bara inne och myser. Tänkte tipsa er om god soppa som passar perfekt att värma sig med när regnet piskar mot fönstret. Gulasch är en klassisk soppa som det finns massor av varianter på, men så här gjorde i alla fall jag.

Gulaschsoppa  4-5 port

300 g nötkött tex fransyska
1 stor gul lök
4 tsk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 msk tomatpuré
1-1½ liter köttbuljong
2 röda paprikor
5 potatisar

Tärna köttet ganska smått och hacka löken. Fräs kött och lök i en soppkastrull. Strö över kryddor och tomatpuré och fräs ihop lite. Häll på buljong så det täcks. Låt det småkoka under lock tills köttet är mört, ca 1 timme. Tillsätt resten av buljongen, hackade paprikor och skalade tärnad potatis. Låt allt småkoka tills potatisen är mjuk. Smaka av och tillsätt ev lite salt och peppar efter smak. Vill man ha lite sting i soppan kan man tillsätta lite cayenne eller välja stark paprikapulver. Servera med en klick gräddfil och gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar