måndag 23 september 2013

Parmesanpanerad torsk med spenatsås

Det här var bland det godaste jag ätit med fisk var Lars kommentar när vi ätit klart. Han brukar alltid rynka på näsan när jag säger att vi ska äta torsk för han hävdar bestämt att han inte tycker om det. Men detta gick verkligen hem och ja det var verkligen jättegott! Lite lyxigt att blanda  ner parmesanost i paneringen, men det gjorde underverk så testa nån gång och lyxa till en "vanlig" vardagsmiddag lite.

Parmesanpanerad torsk med spenatsås  4 port

4 bitar torskrygg
ca 1 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
ca 1 dl färsk finriven parmesanost
smör

Förbered 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar i en, uppvispat ägg i en och ströbröd och ost i en. Vänd fisken först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödsblandningen. Lägg gärna fiskbitarna på bakplåtspapper så dom får torka lite då fäster paneringen bättre. Stek dom i smör på ej för hög värme tills dom är gyllene runtom och helt genomstekta.

Spenatsås:
2 msk smör
2½ msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
salt, peppar
ca 1 dl fryst hackad spenat

Smält smör och rör ner mjöl. Tillsätt lite mjölk åt gången under omrörning. Låt det få koka ihop lite. Rör ner spenaten och låt den tina i såsen. Smaka av med salt och peppar. 

Jag hade bara lite spenat hemma så därför fick det bli en spenatsås som är lite tunnare än vanlig stuvad spenat och innehåller lite mindre spenat, men mycket gott blev det.



2 kommentarer:

  1. Det låter ju helt fantastiskt gott! Och enkelt lät det också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen fantastiskt gott och enkelt! Verkligen värt att testa. :)

      Radera